Program și documente necesare pentru eliberarea actelor

carte-de-identitate-1030x773

 

Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (SPCLEP) Tecuci depune eforturi pentru eficientizarea activităților desfășurate la nivelul instituției, pentru reducerea numărului cetățenilor care nu au solicitat eliberarea actelor de identitate în termenele prevăzute de lege.  

Locuitorii din Tecuci care dețin acte de identitate expirate sau care urmează să expire în următoarele 180 de zile sunt invitați la sediul instituției în vederea preschimbării acestora.   

Programul de lucru al SPCLEP 

Depuneri documente: luni 8 – 18:30 / marți – joi – 8 – 16 / vineri – 8 – 11.  

Ridicări documente: luni 8 – 18:30 / marți – joi 8 – 16:30 / vineri 8 – 14.  

Cetățenii care se prezintă la ghișeu trebuie să aibă asupra lor următoarele documente: certificat de naştere (copie şi original); certificat de căsătorie sau hotărâre / certificat de divorț (copie şi original) – după caz; certificatele de naştere ale minorilor sub 14 ani (copie și original) şi dovada adresei de domiciliu. 

Pentru eliberarea primului act de identitate, minorul se va prezenta la ghişeu însoțit de un părinte având asupra sa următoarele documente: certificat de naştere (copie şi original); certificat de căsătorie părinți sau hotărâre / certificat de divorț părinți (copie şi original); actul de identitate al părintelui însoțitor (copie și original). 

Taxa pentru eliberarea actului de identitate este în valoare de 7 lei şi se achită la ghişeul instituției.